Historisk arkiv

Norge gir 89 millioner til gjeldslette i Mosambik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim offentliggjorde 9. februar at Norge har bevilget 89 millioner kroner i støtte til en gjeldsoperasjon som sletter Mosambiks gjeld til private kreditorer. Dette vil bidra til bedret økonomisk stabilitet og til å integrere Mosambik i verdensøkonomien. (09.02.06)

Pressemelding

Nr.: 19/06
Dato: 09.02.2006

Norge gir 89 millioner til gjeldslette i Mosambik

Utviklingsminister Erik Solheim offentliggjorde i dag at Norge har bevilget 89 millioner kroner i støtte til en gjeldsoperasjon som sletter Mosambiks gjeld til private kreditorer. Dette vil bidra til bedret økonomisk stabilitet og til å integrere Mosambik i verdensøkonomien.

Solheim besøker i dag og i morgen Mosambik i forbindelse med sitt besøk til det sørlige Afrika. Han undertegner i dag også en ny samarbeidsavtale med mosambikanske myndigheter for de neste fire årene på 330 milioner kroner årlig.

– Mosambik har hatt en positiv økonomisk og politisk utvikling siden fredsavtalen i 1992, men store utfordringer gjenstår. Mosambik har nå utarbeidet sin andre plan for fattigdomsbekjempelse, og denne ønsker vi å støtte på prioriterte områder, sier Solheim.

Foruten budsjettstøtte, omfatter avtalen samarbeid på helse-, energi- og fiskerisektoren, Miljø-, likestilling og kampen mot hiv/aids vektlegges i hele bredden av det bilaterale samarbeidet med Mosambik. Dette er første gang Norge lover tilsagn om støtte over flere år til et samarbeidsland for norsk bistand.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Trine Broe-Andersen, mobil +47 47 64 74 60