Historisk arkiv

Utenriksdepartementet

H.K.H. Kronprinsessen, utenriksministeren og utviklingsministeren deltar på frokost for Det globale fondet mot AIDS, tuberkulose og malaria

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim holder mandag 5. mars et frokostmøte i forbindelse med giverkonferansen for Det globale fondet mot AIDS, tuberkulose og malaria (GFATM) i Parkveien 45 i Oslo.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim holder mandag 5. mars et frokostmøte i forbindelse med giverkonferansen for Det globale fondet mot AIDS, tuberkulose og malaria (GFATM) i Oslo. Det holdes en kort pressekonferanse etter frokostmøtet i Parkveien 45, klokken 09.45. 

UNAIDS representant H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og et bredt utvalg av norske næringslivstopper er blant deltakerne på frokosten. I tillegg til H.K.H. Kronprinsessen, utenriksministeren og utviklingsministeren holder GFATMs generalsekretær, Sir Richard Feachem, innlegg under frokosten.  

Det globale fondet ble stiftet i 2002 som en massiv innsats for å bekjempe AIDS, tuberkulose og malaria som hvert år dreper 6 millioner mennesker. Siden den gang har 770.000 mennesker fått AIDS-medisiner, to millioner har fått tuberkulosebehandling og det er delt ut 18 milliarder insektsnett mot malaria. Norge støttet fondet med 270 milioner i 2006. 

Målet for givermøtet i Oslo 5.-6. mars er å skape enighet om hvor mye midler som trengs i perioden 2008-2011 for at det globale fondet kan jobbe så effektivt som mulig. 

Mer informasjon om GFTAM og givermøtet. 

Pressekontakt for utenriksministeren: Kaja Haldorsen, mobil: 41 55 48 28 

Pressekontakt for utviklingsministeren: Mette Ø. Andersen, mobil: 48 06 21 13