Historisk arkiv

Ytringsfrihet etter karikatur-striden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Den 4. og 5. juni kommer 100 redaktører og journalister fra hele verden til Norge for å delta i oppfølgingen av den globale intermediedialogen som startet på Bali i 2006. Utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner konferansen - der alle sesjonene er åpne for pressen.

Den 4. og 5. juni kommer 100 redaktører og journalister fra hele verden til Norge for å delta i oppfølgingen av den globale intermediedialogen som startet på Bali i 2006. Utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner konferansen. Det vil være et pressemøte på Soria Moria kl. 10.30. Alle sesjonene er åpne for pressen. 

Anne Grosvold, Siri Lill Mannes, Doudou Diene, FNs spesialrapportør for rasisme, og Agnes Callamard, Executive Director i Article 19 vil bidra til programmet.   

Årets møte Primetime for Diversity: Journalism in a Troubled World fokuserer på utfordringene mediene står overfor. Mange av deltakerne er fra land som Afghanistan, Aserbajdsjan, Burma, Cuba, Det palestinske området, Filippinene, Jemen, Kina, Russland, Sri Lanka og Venezuela. 

Den globale intermediedialogen er initiert av Indonesia og Norge og oppstod med karikatursaken som bakteppe. Indonesias president Yudhoyono inviterte våren 2006 statsminister Stoltenberg til å være medarrangør av den første globale intermediedialogen.  

Følg konferansen på nett:

Pressekontakt for konferansen: Kaja Haldorsen, mobil: 41 55 48 28 
Pressekontakt for utenriksministeren: Anne Lene Sandsten, mobil: 90 85 81 14