Historisk arkiv

Internasjonal klaseammunisjonkonferanse i Norge 22. og 23. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksministeren åpner konferansen "Oslo Conference on Cluster Munitions" torsdag 22. februar kl. 09.30.

Norges initiativ mot klasevåpen har blitt positivt mottatt internasjonalt og over 45 land, FN, den Internasjonale Røde Kors-komiteen og NGOer vil delta på konferansen. Målsettingen med konferansen er å starte en målrettet prosess for et internasjonalt forbud mot klaseammunisjon med uakseptable humanitære konsekvenser. 

Etter åpningsinnleggene vil utenriksminister Jonas Gahr Støre holde en pressekonferanse 22. februar ca. kl. 10.00 på Soria Moria. Ved konferansens avslutningen, fredag 23. februar ca. kl. 13.30 vil statssekretær Raymond Johansen holde en pressekonferanse om resultatet av konferansen. For ytterligere praktisk informasjon om konferansen se vedlegg.

Norge har siden 2005 jobbet aktivt for et internasjonalt forbud mot klaseammunisjon med uakseptable humanitære konsekvenser. I november 2006 inviterte utenriksministeren interesserte stater og organisasjoner til samarbeid om å fremme et internasjonalt tiltak mot klaseammunisjon.  

Mer informasjon om initiativet og program for konferansen finner du på UDs hjemmesider. Det er også lagt ut informasjon om presseprogrammet

Pressekontakt:           Frode Overland Andersen, mob. 48 04 51 22
                                 Kaja Haldorsen, mob. 41 55 48 28