Historisk arkiv

Utenriksdepartementet

Walter Mondale norsk generalkonsul i Minneapolis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

USAs tidligere visepresident Walter F. Mondale har etter forespørsel fra utenriksminister Jonas Gahr Støre takket ja til å bli Norges honorære generalkonsul i Minneapolis.

USAs tidligere visepresident Walter F. Mondale har etter forespørsel fra utenriksminister Jonas Gahr Støre takket ja til å bli Norges honorære generalkonsul i Minneapolis.

-  Det er gledelig at visepresident Mondale har takket ja til vår forespørsel. Mondale vil gjennom sin personlighet, unike erfaring og forankring i det norsk-amerikanske Amerika, bidra til å videreutvikle et historisk viktig interesseforhold mellom Norge og Midtvesten, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksdepartementet vil i ukene som kommer, sammen med Walter Mondale, utarbeide de praktiske rammene for hans oppgaver og det videre arbeidet med å innrette generalkonsulatet i Minneapolis slik at det kan ivareta de viktige forbindelsene for fremtiden.

-  Med ny organisasjon og Walter Mondale som honorær generalkonsul skal generalkonsulatet være en effektiv tilrettelegger for det viktige forsknings-, utdannings- og næringssamarbeidet mellom Norge og Midtvesten. Jeg er også trygg på at Mondale med sin tilknytning til Norge og brede karriere i USA vil bære videre den felles norskamerikanske historie og kultur i Midtvesten, sier utenriksministeren.

Walter Mondale (f. 1928) var visepresident i USA fra 1977-81 og presidentkandidat for demokratene i 1984. Mondale har også vært USAs ambassadør til Japan (1993-96). Fra 1964 - 1976 representerte Mondale Minnesota i det amerikanske senatet. Han har også vært statsadvokat i Minnesota. Mondale har en sterk tilhørighet til Norge. Hans familie kommer opprinnelig fra Mundal i Fjærland. Mondale har i flere år sittet i styret i Peace Prize Forum, en årlig konferanse støttet av den norske Nobelkomiteen. Mondale er utdannet jurist og har arbeidet som advokat i en årrekke. Mondale er gift, har tre voksne barn og er bosatt i Minneapolis.