Historisk arkiv

- En katastrofe av enorme dimensjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Syklonen i Burma er en katastrofe av tsunamidimensjoner, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Han legger vekt på at det haster å få hjelpen fram til den nødlidende befolkningen.

- Syklonen i Burma er en katastrofe av tsunamidimensjoner, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Han legger vekt på at det haster å få hjelpen fram til den nødlidende befolkningen.

Norske hjelpeorganisasjoner gikk onsdag sammen om en felles innsamlingsaksjon til syklonofrene. De møtte miljø- og utviklingsminister Erik Solheim for å fortelle om situasjonen på bakken i Burma, fem dager etter at katastrofen rammet landet. 

- Nå ser vi at dette er en katastrofe av enorme dimensjoner. Det er positivt at vår ambassademedarbeider i Bangkok har fått visum til å reise inn i landet, og at nødhjelpssendinger fra både FN og Røde Kors kommer inn. Vi legger vekt på at hjelpeorganisasjonene må få hjelpen frem til de nødlidende raskest mulig, sier Solheim. 

FN og hjelpeorganisasjonene står klare til å reise inn med flere tonn nødhjelp, etter at syklonen Nargis rammet landet fredag 2. mai. De venter fortsatt på tillatelse til å slippe inn i landet.  

- Norge har oppfordret myndighetene til å utstede visum til hjelpearbeidere og samarbeide med alle som vil hjelpe Burmas folk. Det viktigste nå er å få tilgang inn i landet, sier Solheim. 

Norge har satt av 10 millioner kroner til nødhjelp, og vært tydelige på at pengene blir prioritert gjennom FN og de hjelpeorganisasjonene som er tilstede i Burma. Det vil bli aktuelt å vurdere ytterligere støtte til det burmesiske folk. 

Kontakt: Informasjonsrådgiver Hilde Klemetsdal (UD), mobil: 916 50 528.