Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Milliard til utdanning for jenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen gir 1 milliard kroner til Unicefs arbeid for å gi jenter i fattige land skolegang. Det kunngjør miljø- og utviklingsminister Erik Solheim på dagens FN-toppmøte i New York.

Regjeringen gir 1 milliard kroner til Unicefs arbeid for å gi jenter i fattige land skolegang. Det kunngjør miljø- og utviklingsminister Erik Solheim på et FN-toppmøte i New York i dag.  

– Å gi jenter sjansen til å lære å lese og skrive, er noe av det viktigste vi kan gjøre for deres muligheter i livet. Og la oss ikke glemme at skolegang er en menneskerett, sier Solheim.  

Støtten til FNs barnefond Unicef gis over de neste to årene, og innebærer en økning på 60 millioner kroner per år til FN-organisasjonens arbeid for utdanning for jenter samt utdanning for barn i stater rammet av konflikt.  

Regjeringen vil samtidig øke støtten til Verdensbankens ”Education for All – Fast Track Initiative” med 55 millioner kroner til 150 millioner kroner neste år. 

Ett av FNs åtte tusenårsmål er å sikre alle jenter og gutter skolegang innen 2015.  

–  Vi har sju år på oss til å sørge for at de 72 millioner barna som i dag ikke får gå Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil bidra til at de 72 millioner barna som i dag ikke får gå på skole, får denne muligheten. Foto: UDpå skole, får denne muligheten. Flesteparten av disse er jenter. Svært mange av barna bor dessuten i land rammet av konflikt. Skolegang gir barn en mulighet til å komme ut av fattigdommens onde sirkel, sier Solheim.  

Regjeringen har tidligere blant annet gitt 100 millioner kroner i støtte til Redd Barnas ”ABC redder barna”, som fokuserer på utdanning i områder preget av krig og konflikter.  

Norge har gitt betydelig bistand til utdanning i en årrekke. Av den samlede støtten på 1,575 milliarder kroner, gikk 689 millioner kroner gjennom FN-organisasjonene Unicef og Unesco samt Verdensbanken, og 886 millioner kroner ble bevilget gjennom stat til stat-bistanden.  

I desember arrangerer Norge i samarbeid med Unesco en internasjonal konferanse om hvordan målet om utdanning til alle kan nås.  

Pressekontakt:
Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tlf. 994 09 323.

Til toppen