Historisk arkiv

Norge gir to millioner til Auschwitz-Birkenau

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge gir to millioner kroner som umiddelbar støtte til vedlikehold av Auschwitz/Birkenau-museet i Polen. Det ble annonsert av utenriksminister Jonas Gahr Støre under plenumsmøtet i International Task Force Holocaust (ITF) i Oslo.

Norge gir to millioner kroner som umiddelbar støtte til vedlikehold av Auschwitz/Birkenau-museet i Polen. Det ble annonsert av utenriksminister Jonas Gahr Støre under plenumsmøtet i International Task Force Holocaust (ITF) i Oslo i dag.

- Auschwitz-Birkenau er kanskje Europas viktigste museum. Stedet forteller en historie vi ikke har lov til å glemme. Det påhviler oss alle å bidra til at dette minnesmerket over jødeutryddelsen i Europa ikke forfaller, slik at også nye generasjoner kan lære om det mørkeste kapittel i europeisk historie og dermed bidra til at dette aldri vil skje igjen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.   

Besøk til Auschwitz/Birkenau-leiren er et viktig element i norske skoleelevers undervisning om Holocaust. I 2008 besøkte totalt 1130.000 personer Auschwitz/Birkenau-leiren, hvorav 32.100 fra Norge - de fleste skoleelever. 

Bevaring av autentiske minnesteder fra Holocaust står høyt på ITFs agenda. Norge har for tiden formannskapet i ITF.