Historisk arkiv

Stoltenberg-rapporten overleveres nordiske utenriksministere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Thorvald Stoltenberg overleverer sin rapport om nordisk utenriks- og sikkerhetspolitisk samarbeid på et ekstraordinært nordisk utenriksministermøte i Oslo mandag 9. februar. Det blir pressekonferanse med Stoltenberg og fem utenriksministere kl. 13.30.

Thorvald Stoltenberg overleverer sin rapport om nordisk utenriks- og sikkerhetspolitisk samarbeid på et ekstraordinært nordisk utenriksministermøte i Oslo mandag 9. februar.

Thorvald Stoltenberg fikk i juni 2008 i oppdrag av de nordiske utenriksministrene å utarbeide en uavhengig rapport om hvordan et nordisk samarbeid om utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål kan utvikles de neste 10-15 årene. Den formelle behandling vil finne sted på det ordinære nordiske utenriksministermøtet i Reykjavik våren 2009.

Det blir en pressekonferanse med Thorvald Stoltenberg og de fem utenriksministrene mandag 9. februar klokken 13.30 på Voksenåsen kultur og konferansehotell i Oslo. Pressemøtet vil bli vist direkte på web-tv på www.regjeringen.no/ud Rapporten vil bli offentliggjort 9. februar kl. 12.30 på www.regjeringen.no/ud

(For etermedier: Det anbefales å tappe lyd i lokalet via xlr-kabel) 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter, mob 0047 92084996 (e-post: anders.rikter@mfa.no)