Forsiden

Historisk arkiv

Gary Gandrud ny honorær generalkonsul i Minneapolis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Tidligere visepresident Walter Mondale har bestemt seg for å gå av som Norges honorære generalkonsul i Minneapolis fra 15. januar 2010. Gary Gandrud er hans etterfølger.

- Jeg er glad for at Gary Gandrud er vår nye honorære generalkonsul i Minneapolis. Gandrud, som til daglig arbeider som advokat, har fungert som Støre og Gandrud  - Foto: Paula Keller, MinneapolisNorges honorære konsul siden 2008. Han har bidratt sterkt til å få opprettet en rekke norsk-amerikanske institusjoner og samlet støtte til dem, og han har et svært godt omdømme,” sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg har full forståelse for at Walter Mondale, som nå er 82 år gammel, har bestemt seg for å gå av som honorær generalkonsul for Norge. Jeg vil gjerne få takke ham for hans fremragende arbeid for og verdifulle bidrag til forbindelsene mellom Norge og USA. Under hans ledelse har det honorære generalkonsulatet støttet samarbeid innenfor nærings- og kunnskapsutvikling, og han har arbeidet aktivt for å fremme kulturutveksling. Han er kjent som en hardt arbeidende mann som setter sin ære i å tjene offentligheten, og på denne måten representerer honorær generalkonsul Mondale det beste i den norsk-amerikanske tradisjonen, sier Støre