Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Villa Kulild ny Norad-sjef

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Villa Kulild (46) er i statsråd utnevnt til ny direktør i Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad.

Villa Kulild (46) er i statsråd i dag utnevnt til ny direktør i Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad. 

- Med Villa Kulild har Norad fått en dyktig, erfaren og sterk leder. Jeg er glad for at hun nå skal lede Norges sterkeste fagmiljø på utvikling. Det blir spennende å jobbe sammen med henne videre, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. 

Kulild er utnevnt på åremål for en periode på seks år. Hun har vært assisterende Norads nye sjef, Villa Kulild, med blomster og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Foto: Ragnhild H. Simenstad, UDdirektør i Norad i ett år. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole, og har i tillegg grunnfag i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har lang erfaring fra embetsverket. Tidligere har hun blant annet vært ekspedisjonssjef og konstituert departementsråd i Olje- og energidepartementet, samt energiråd ved den norske ambassaden i USA. 

- Kulild har det vi trenger for å vise fram resultater av norsk bistand. Hun skal sørge for at vi evaluerer og kvalitetssikrer norsk utviklingssamarbeid. Det er en stor og viktig jobb, sier Solheim. 

Norad bidrar til effektiv forvaltning av norske bistandspenger. De jobber med spørsmål knyttet til bistand, utvikling og kampen mot fattigdom. De jobber nært sammen med nasjonale og internasjonale fagmiljøer. Norad har 200 medarbeidere og er underlagt Utenriksdepartementet. Les mer på Norads hjemmesider.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil 913 95 000 (ikke sms).

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 36. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.  

Til toppen