Historisk arkiv

Utenriksdepartementet

Internasjonale fredsmeglere til Oslo Forum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar på Oslo Forum som arrangeres på Losby Gods 15.-17. juni. Forumet samler rundt 100 fredsmeglere og nøkkelpersoner fra fredsprosesser over hele verden.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar på Oslo Forum som arrangeres på Losby Gods 15.-17. juni. Forumet samler rundt 100 fredsmeglere og nøkkelpersoner fra fredsprosesser over hele verden.

Utenriksministeren, som er vert for konferansen, vil holde innlegg på åpningssesjonen 15. juni og ha separate møter med flere av deltagerne 16. juni. Konferansen er lukket, men pressen inviteres til å avtale separate intervjuer med deltagerne. Blant deltakerne er Tyrkias utenriksminister Davutoglu, Prins Turki al Faisal fra Saudi Arabia, president i International Crisis Group Louise Arbour, viseutenriksminister i Sør-Afrika Ebrahim Ebrahim og FNs spesialrepresentant i Afghanistan Staffan de Mistura.

Utenriksminister Støre og FNs spesialrepresentant Staffan de Mistura møter pressen onsdag 16. juni kl 13.00.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil under Oslo Forum ha bilaterale møter om Sudan, Burma og Nepal. Solheim møter blant andre generalsekretær Surin Pitsuwan (Asean) og FNs spesialrepresentanter Youssef Mahmoud (Tsjad) og Ellen Løj (Liberia).

Sentrale temaer under årets Oslo Forum vil være staters rolle i konfliktløsning, fredsprosessen i Afghanistan og folkeavstemning i Sudan i 2011. Videre legges det opp til sesjoner om blant annet internasjonale militante grupperinger, uroligheter i forbindelse med valg, og håndtering av fredsprosesser med fragmenterte parter.

Målsettingen med Oslo Forum er å dele praktiske erfaringer fra megling mellom stridende parter for å forbedre verdenssamfunnets evne til å håndtere væpnet konflikt. Samlingen er en viktig del av det norske arbeidet for å systematisere og profesjonalisere det internasjonale arbeidet med fredsprosesser.

Oslo Forum arrangeres for åttende år på rad og er et samarbeid mellom Utenriksdepartementet og den Genève-baserte organisasjonen Centre for Humanitarian Dialogue.

For informasjon om de siste årenes Oslo Forum: www.osloforum.org/

Se deltakerliste for årets forum vedlagt.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, mobil +47 995 22 026

Pressekontakt for Solheim: Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, mobil +47 994 09 323

For kontaktdetaljer til deltagere for å avtale separate intervjuer: Informasjonsansvarlig i Centre for Humanitarian Dialogue Andrew Andrea, mobil +41 79 25 79 974