Historisk arkiv

Norge gir 7,6 millioner kroner i nødhjelp etter stormen Agatha

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge bidrar med nødhjelp til Guatemala etter den tropiske stormen Agatha. Den norske nødhjelpen på 7,6 millioner kroner går gjennom Røde Kors-systemet og FNs nødhjelpsfond.

Norge bidrar med nødhjelp til Guatemala etter den tropiske stormen Agatha. 

- Norge vil hjelpe dem som ble rammet av stormen i Guatemala. Vi gir derfor totalt 7,6 millioner kroner til nødhjelp, sier statssekretær Ingrid Fiskaa. 

Stormen har ført til store nedbørsmengder, flom og jordskred. Over hundre tusen er drevet på flukt. 

- Nedbørsmengden er den største på flere tiår. Det har forårsaket store skader. Vi er i løpende kontakt med myndighetene om behovet for nødhjelp og gjenoppbygging etter stormens herjinger, sier Fiskaa. 

Fiskaa besøker Guatemala denne uken. I sine samtaler med myndighetene vil hun få en oppdatering på omfanget av skadene og planene for gjenoppbygging. 

Den norske nødhjelpen går gjennom Røde Kors-systemet og FNs nødhjelpsfond. FN-fondet gjør det mulig å gi rask hjelp i den første kritiske fasen etter naturkatastrofer og andre humanitære kriser.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, 913 95 000 (ikke sms).

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheim og Fiskaas rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 38. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.