Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Statssekretær Larsen i FN om ikke-spredningsavtalen for atomvåpen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Statssekretær Gry Larsen holder det norske hovedinnlegget på FNs tilsynskonferanse for ikke-spredningsavtalen for atomvåpen (NPT) i New York tirsdag 4. mai.

Statssekretær Gry Larsen holder det norske hovedinnlegget på FNs tilsynskonferanse for ikke-spredningsavtalen for atomvåpen (NPT) i New York i dag, tirsdag 4. mai.  

- Mulighetene for å nå frem på nedrusting har ikke vært bedre på over ti år, men ikke-spredningsavtalen har aldri vært mer truet enn i dag. Dette er et paradoks. Vi har høye forventninger til NPTs tilsynskonferanse, men vi er langt ifra garantert et vellykket utfall. De kommende ukene i New York vil være kritiske for NPTs levedyktighet. En vellykket tilsynskonferanse vil legge forholdene enda bedre til rette for at vi kan nå vårt mål om en tryggere verden fri for atomvåpen, sier statssekretær Larsen. 

Larsen leder den norske delegasjonen til tilsynskonferansen, som pågår i New York i tidsrommet 3.-28. mai. 

- Vi må ha et høyere ambisjonsnivå enn å unngå fiasko. Vi må bli enige om klare og konkrete mål som omfatter både nedrustning, ikke-spredning, og sivilt bruk, sier Larsen. 

Statssekretær Larsen er tilgjengelig for pressen tirsdag 4. mai og onsdag 5. mai.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Emma Kwesiga Lydersen ved FN-delegasjonen i New York, tlf +1 646 642 9910 / ekly@mfa.no

Til toppen