Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Norge gir én milliard til FNs barnefond

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge fortsetter samarbeidet med Unicef, og gir barnefondet en milliard kroner til arbeid med utdanning og jenters rettigheter.

Norge undertegner i dag en ny toårig avtale med Unicef. Den norske støtten skal gjøre det mulig for barn å gå på skole i krise- og konfliktsituasjoner. Særlig jenter skal sikres utdanning. Pengene skal også brukes til å øke kvaliteten på undervisningen.

– Flere barn enn noen gang før i historien får nå muligheten til å gå på skole. Samtidig må vi huske på at det gjenstår mye arbeid før vi kan si oss fornøyd. Alle barn må få gå på skole, også de mest sårbare barna. I tillegg må det jobbes videre med å øke kvaliteten i skolene, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Haiti ble rammet av jordskjelv i januar. Situasjonen der i dag viser hvor viktig skole er i krisesituasjoner. Når barn har det vanskelig, er skolene mye mer enn et sted for læring.

– Etter en katastrofe blir skolene ofte en trygg havn for barn. Der får de beskyttelse, støtte, og ikke minst helsehjelp og mat. Å satse på barna er å satse på Haitis fremtid. Det er helt avgjørende for utviklingen i Haiti at barna får en god utdanning, sier Solheim.

Norge har i mange år spilt en ledende rolle i Unicefs arbeid for å få flere og bedre skoler i fattige land. Utdanning er også det av FNs åtte tusenårsmål som har kommet lengst. Samtidig er det viktig å få flere jenter på skolebenken for å nå de andre sju målene.

– Ei jente med utdanning har mye større sjanse for å unngå å gifte seg tidlig. Jenter som går på skole, venter ofte lengre med å få barn, har bedre helse og får sunnere og friskere barn. Det viser seg også at de er mindre utsatt for vold, sier miljø- og utviklingsministeren.

Norge er den nest største giveren til Unicef. Til sammen gir vi 1,3 milliarder kroner i året. 

Pressekontakt: Pressevakt for miljø- og utviklingsministeren, tlf 913 95 000 (ikke sms).

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 30. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.

 
Til toppen