Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Solheim og Fantomet mot en grønnere utvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim går sammen med Fantomet i kampen for en bedre verden. De lover ikke gull, men grønnere skoger.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim går sammen med Fantomet i kampen for en bedre verden. De lover ikke gull, men grønnere skoger. 

I dag legger Solheim fram stortingsmeldingen hvor han beskriver hvordan miljø og utvikling henger tett sammen. Med seg på laget har han Fantomet, tegnet av Knut Westad - en av to norske autoriserte Fantomet–tegnere. 

- Vi må være ærlige. Ikke alle har stortingsmeldinger liggende på nattbordet. Og svært få leser dem fra perm til perm. Derfor satser vi nå på en tegneserie for å bli hørt av flere, sier Solheim.  

Les hele tegneserien selv! Den ligger vedlagt som pdf-fil. 

Valget falt på Fantomet først og fremst fordi han kjemper for det gode. I tillegg er han modig og tøff og gir seg ikke. Noe Solheim også ønsker å være. 

- Jeg vil veldig gjerne ligne på ham. Man må være tøff for å få noe utrettet her i verden. Den som ikke tør får heller ikke til noe som helst, mener Solheim. 

Med den nye stortingsmeldingen og en tegneserie håper han flere forstår at miljø og utvikling må sees i sammenheng. At fattige folk og land ikke må ødelegge miljøet fordi de er fattige. Men at det aller beste for både fattige og rike er å tenke på miljøet også når man skal bli rikere. 

– Det har vært en allmenn oppfatning lenge at fattige folk og land må ødelegge miljøet fordi de er fattige. Det stemmer ikke, og Brasil er et godt eksempel. På syv år har de redusert avskogingen av Amazonas med 70 prosent. Før fjernet de områder tilsvarende Hedmark fylke hvert år. Nå tar de bare Vestfold. Det er det stor forskjell på. I samme periode har de fått flere titalls millioner mennesker ut av fattigdommen. Her handler det om å tenke annerledes, mener Solheim. 

Sted for lanseringen: Litteraturhuset
Tid: Fredag 8.april klokken 11:30

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil: 913 95 000 (ikke sms)

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 31. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.

Til toppen