Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

20 millioner til flomrammede i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Flom i Pakistan berører nesten fem millioner mennesker. Norge gir 20 millioner kroner ekstra til de flomrammede.

- Nok en gang har monsunregn ført til at millioner av mennesker er rammet av flom i Punjab, Sindh og Baluchistan. Hundretusener har mistet alt de eier og trenger akutt nødhjelp. Mange av dem er barn og kvinner. De trenger ekstra beskyttelse i en svært sårbar situasjon, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås.

Etter flommen i september har pakistanske myndigheter delt ut matrasjoner, vann, telt og tepper. Samtidig deler FN-organisasjoner som Verdens Matvareprogram (WFP) og FNs barnefond (Unicef) ut nødhjelp fra eksisterende lagre. Humanitære organisasjoner yter hjelp i distrikter hvor de allerede er til stede på bakken.

- I tillegg til at den nasjonale nødhjelpsinnsatsen, er det behov for internasjonal støtte. En unormal storflom er blitt normalen i Pakistan. Derfor er det også viktig å øke bevisstheten hos folk og myndigheter om hvordan man kan forebygge bedre, sier utviklingsminister Holmås.  

Utenriksdepartementet har bevilget 20 millioner kroner som følge av den akutte humanitære krisen. Hjelpen går gjennom Unicef og Kirkens Nødhjelp. Dette kommer i tillegg til den ordinære bevilgningen til humanitære kriser i Pakistan på 50 millioner kroner i 2012. I juni ga UD også ytterligere 18 millioner kroner i støtte til internt fordrevne flyktninger i Khyber-provinsen.

- Det er viktig at Norge kan bidra med nødhjelp etter flommen som berører nesten fem millioner mennesker. De hardest rammede 350.000 har mistet hus og alt de eier og har, sier Holmås.

Til toppen