Forsiden

Historisk arkiv

Norge gratulerer Somalias nye parlamentsformann

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg gratulerer Somalia med et nytt føderalt parlament og et godt gjennomført valg av parlamentsformann. For første gang på mer enn 20 år har Somalia et parlament. Valget av parlamentsformann gir derfor håp om stabilisering og samarbeid, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Somalia trenger nå en utvikling fri for krig, hungersnød, korrupsjon og med muligheter for utvikling og bedre livsvilkår. De siste ukers politiske utvikling gir håp om dette, sier utviklingsminister Heikki Holmås.

Mohamed Osman Jawari ble 28. august valgt til ny parlamentsformann i Somalia med et overveldende flertall. Mohamed Jawari har blant annet nær tilknytning til Norge og Trondheim hvor han var bosatt i en årrekke.

- Dette er et viktig skritt fremover for Somalia, og vi ser frem til et godt samarbeid med de nye myndighetene. At parlamentet nå ledes av en somalier med lang fartstid i Norge åpner for et godt samarbeid, sier Holmås.

- Valget av parlament og parlamentsformann gir grunn til optimisme. Vi har forventninger til at det kommende presidentvalget vil avvikles snarlig, og gjennomføres på en åpen og god måte, sier utenriksminister Støre.