Historisk arkiv

Kronprinsparet til Finland 22.-23. oktober 2013

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil besøke Finland 22. og 23. oktober 2013. Kronprinsparet er invitert av Finlands president, Sauli Niinistö

DDKKHH kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil besøke Finland 22. og 23. oktober 2013. Kronprinsparet er invitert av Finlands president, Sauli Niinistö. 

Akkrediteringsfrist: Tirsdag 8. oktober 2013 

Finland og Norge er viktige partnere i Norden og i nordområdene. Kronprinsparets besøk vil bidra til å sette fokus på det nære samarbeidet.  

På besøkets første dag vil kronprinsparet møte president Niinistö og statsminister Jyrki Katainen. Kronprinsparet vil også besøke skipsdesignfirmaet Aker Arctic. Om kvelden 22. oktober er president Niinistö være vert for en middag for kronprinsparet. 

På besøkets andre dag vil kronprinsparet besøke bedriften Marimekko, som er kjent for sine klassiske og fargerike tekstiltrykk og Aalto-universitetet, som er verdensledende på forskning innen markedsføring, teknologi, kunst og design. Kronprinsparet vil videre besøke en barneskole og delta på en lunsj hvor norsk sjømat står på menyen. 

Praktiske opplysninger
Hotell: Ambassaden har en blokkbestilling på Hotel Glo Kluuvi Helsingfors, 166 euro per natt.  

Transport: Media må selv bestille flybilletter. Det blir satt opp buss for media for lokaltransport i Helsingfors. 

Akkreditering sendes til: press@mfa.no innen 8. oktober.

Pressekontakt: Seniorrådgiver Guri Solberg, (gso@mfa.no) mobil: 922 19 769