Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Fakta: Hvem står bak?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Verdens naturvernunion (IUCN) har sammen med tsunamirammede land utviklet initiativet ”Mangroves for the Future”, for å etablere en bærekraftig forvaltning av kystområder i tsunami¬rammede land, og å redusere kyst¬befolkningens sårbarhet for naturkatastrofer.

Initiativet er lansert i samarbeid med United Nations Office of the Special Envoy for Tsunami Recovery, ledet av Bill Clinton.  Initiativet har hovedfokus på landene som ble verst rammet av tsunamien: Indonesia, Thailand, Sri Lanka, India, Maldivene og Seychellene.  Programmet skal gå over seks år. I den første fasen fra 2007-2009 har Norge lovet å bidra til initiativet med 30 millioner kroner.

IUCN har vært en partner i norsk utviklingssamarbeid i lang tid og har vist seg som en god og effektiv aktør med et stort nettverk. De har lokale kontorer i mange av de tsunami¬rammede landene og et regionalt kontor i Bangkok. Aktivitetene i initiativet er tenkt gjenomført som et regionalt partnerskap mellom IUCN og nasjonale og lokale myndigheter, samt nasjonale, regionale og internasjonale organisasjoner.