Historisk arkiv

Konferanse om globalisering og arbeidsvilkår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Financial Times og den norske regjering, i samarbeid med Landsorganisasjonen i Norge (LO) og Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), arrangerer 5. september den internasjonale konferansen "Decent Work - A Key to Social Justice for a Fair Globalisation".

Banner: Decent Work - A Key to Social Justice for a Fair Globalisation

FT GLOBAL CONFERENCES & EVENTS

Den norske regjering, Landsorganisasjonen i Norge og Næringslivets hovedorganisasjon, i samarbeid med The Financial Times presenterer konferansen:

 

Decent Work

A Key to Social Justice for a Fair Globalisation

5 September 2008 | Hotel Bristol | Oslo

 

Følg konferansen direkte på nett-tv

En av de viktigste konsekvensene av globaliseringen er integrering og gjensidig avhengighet mellom nasjonale og regionale arbeidsmarkeder på svært forskjellige utviklingsnivå. Dette har skapt store muligheter, men også nye utfordringer – for myndigheter, arbeidstakere og arbeidsgivere.

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har vært en pådriver for å håndtere den sosiale dimensjon ved globaliseringen, ikke minst gjennom å utvikle sin «Decent Work Agenda», som dekker full sysselsetting  arbeidstakernes rettigheter, sosial dialog og sosialt vern. Den norske regjeringen støtter ILOs «Decent Work Agenda», herunder tiltak for å fremme bedre helhet og samsvar i den globale økonomiske styringen.

«Decent Work» konferansen arrangeres i samarbeid med Landsorganisasjonen og Næringslivets hovedorganisasjon. Også The Financial Times er samarbeidspartner. 

Hensikten med konferansen er å drøfte kompleksiteten rundt et globalisert arbeidsmarked og å gi et bidrag til den internasjonale debatten om hvordan vi, ved konsekvent å støtte ILOs «Decent Work Agenda», kan bidra til bedre økonomisk styring og fremme full sysselsetting og anstendige arbeidsvilkår i alle deler av verden.

På konferansen deltar beslutningstakere på høyt nivå i offentlig og privat sektor: næringslivsledere, representanter for myndigheter i inn  og utland, fagforeninger, arbeidsgiverorganisasjoner, akademia, det sivile samfunn og media. 

 

Blant talerne er:

Juan Somavia, generaldirektør, Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO)
Pascal Lamy, generaldirektør, Verdens handelsorganisasjon (WTO)
Mary Robinson, president, Realizing Rights: Ethical Globalization Initiative
Jonas Gahr Støre, Norges utenriksminister
Richard Samans, direktør, World Economic Forum

 

Konferansier:

Quentin Peel, utenriksredaktør, The Financial Times

 

For påmelding og informasjon, kontakt:

Amelie Argenti
E-post: amelie.argenti@FT.com
Tlf: +44 (0)20 7775 6119

 

 

Logo: Norwegian Ministry of Foreign Affairs       Logo: LO           Logo: NHO            Logo: Financial Times