Historisk arkiv

UD setter opp flytilbud fra Japan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UD setter opp et flytilbud for transport fra Japan til Oslo. Her følger praktisk informasjon til de reisende. UD oppfordrer også nordmenn i Japan til å registrere seg, og å melde fra når de drar.

Sist oppdatert 19.3, kl. 10.30 norsk tid: Flyet har nå dratt fra Japan.

Her følger praktisk informasjon til de reisende. UD oppfordrer også nordmenn i Japan til å registrere seg, og å melde fra når de drar.

 

Nedenfor følger praktisk informasjon til de som skal reise med Norwegian-flyet 19. mars.

Praktisk informasjon i pdf-versjon 

UDs flytilbud fra Japan

Et Norwegian-fly går fra Japan til Oslo Gardermoen lørdag 19. mars 2011. Her følger praktisk informasjon til reisende som har fått bekreftelse etter registrering på fly@mfa.no.

Flyet lander på Kansai internasjonale flyplass (Kobe-Osaka) først. Deretter Haneda flyplass utenfor Tokyo. Vær oppmerksom på at tidspunktene oppgitt her kan endre seg.

Egenandelen blir på 5000 kroner per passasjer eldre enn to år. Passasjerer må fylle ut og skrive under på et eget betalingsskjema ombord på flyet.

UD gjør oppmerksom på at reisen stopper ved ankomst Gardermoen. Passasjerer må selv sørge for eventuell reise videre. UD har ikke ansvar for eventuell returreise til Japan.

Statens strålevern vurderer at ikke er nødvendig med måling av radioaktivitet i nåværende situasjon. Det etableres heller ikke mottak med måling på Gardermoen. Ved ønske om gratis måling, kan du ta kontakt med Strålevernet på telefon 67 16 25 00 for nærmere avtale. Adresse: Grini Næringspark 13, 1332 Østerås..

Avreise fra Kansai internasjonale flyplass (Kobe-Osaka)

Oppmøte på flyplassen kl. 12.00. Avgangen har nr DY 9004.
Flyavgangen går fra Kansai internasjonale flyplass.

Kart til møtepunkt Kansai 

NB: Husk pass. Utreiseprosedyrer foregår på vanlig måte. Ta med passfoto om du trenger nødpass.

Vi ber om at alle reisende møter opp på oppsatt tidspunkt for å sikre en problemfri registrering og innsjekk. Vi ber også om tålmodighet og forståelse for eventuelle endringer.

Ambassadens personale vil være til stede både ved Kansai flyplass (Kobe-Osaka) og Haneda flyplass utenfor Tokyo. De vil være kledd i godt synlige refleksvester.

De vil være kledd i godt synlige refleksvester.

Personale til stede på flyplassen og deres kontaktinformasjon:

• Jensen (+86) 1391 186 2401
• Nilsen (+47) 9928 2404
• Nakatsukasa (+81) (0) 90 2163 4972

Passasjerer som trenger såkalt reentry permit må betale gebyr før de går gjennom sikkerhetssjekk. Ambassaden vil bistå ved behov. 

Avreise fra Tokyo Haneda

Oppmøte på flyplassen kl. 14.00 lokal tid. Avgangen har nr DY 9004.
Flyavgangen går fra den internasjonale terminalen ved Haneda flyplass utenfor Tokyo.

Kart til møtepunkt Haneda 

NB: Husk pass. Utreiseprosedyrer foregår på vanlig måte. Ta med passfoto om du trenger nødpass.

Vi ber om at alle reisende møter opp på oppsatt tidspunkt for å sikre en problemfri registrering og innsjekk. Vi ber også om tålmodighet og forståelse for eventuelle endringer.

Ambassadens personale vil være til stede både ved Kansai flyplass (Kobe-Osaka) og Haneda flyplass utenfor Tokyo. 

Personale til stede på flyplassen og deres kontaktinformasjon:

• Wiggen (+81) (0)90 4914 3317
• Bjerklund (+47) 4888 6424

Transportmuligheter til Haneda flyplass (pdf) 

Ambassaden vil også sette opp busstransport fra våre lokaler i Tokyo. Oppmøte på ambassaden kl. 13.00.

• Busskontakt: Granamo (+47) 9166 0084

For kontakt direkte med ambassaden:
• Ambassadens direkte nr (+81) (0)3 6408 8107
• Ambassaden mobil (+81) (0) 90 49169721

Passasjerer som trenger såkalt reentry permit må betale gebyr før de går gjennom sikkerhetssjekk. Ambassaden vil bistå ved behov.  

UDs flytilbud

Grunnet den usikre situasjonen setter UD opp Norwegian-fly fra Japan til Oslo Gardermoen lørdag 19. mars. Det vil bli en egenandel på NOK 5000,- for å benytte seg av flytilbudet. Utenriksdepartementet planlegger ikke å evakuere norske borgere, men vil bidra til at alle nordmenn som ønsker å forlate Japan får muligheten til det. Tilbudet er ment for norske borgere og deres nærmeste familie, samt andre nordiske borgere etter kapasitet. Interesse for tilbudet kan meldes per epost til fly@mfa.no, med følgende opplysninger:

  • Fullt navn på passasjer(er), stavemåte må korrespondere med opplysninger i passet.
  • Kjønn.
  • Passnummer.
  • Nasjonalitet.
  • Hvis annet statsborgerskap enn norsk/japansk må det oppgis hvorvidt passasjeren har gyldig oppholdstillatelse eller visum til Schengen/Norge.

Sjekk at passet ditt er gyldig. Hvis ikke kontakt ambassaden i Tokyo for mer informasjon.

Mer detaljer om flytilbudet og oppmøtetidspunkt vil komme på UDs nettsider fortløpende.

Det meldes om at fly ut fra Japan i perioden 18.3 til 20.3 begynner å bli fulle. UD oppfordrer derfor nordmenn som ønsker å forlate landet til å benytte seg av det oppsatte flytilbudet.


Transportmuligheter til Haneda flyplass 18.03.11
Transportoversikt i Tokyo-området  17.03.11 

 

Registrer deg hos UD

Det er ønskelig at nordmenn i Japan som ikke har registrert seg gjør dette snarest mulig. Nordmenn som har forlatt området oppfordres til å melde fra til UD om dette. Nordmenn bes også om å informere sine pårørende om sin situasjon. Alle som har henvendelser vedrørende situasjonen i Japan kan ringe UDs publikumstelefon på +47 23 95 23 95 eller sende en e-post.

 

UD fraråder reise til eller opphold i Japan

UD fraråder nå reise til eller opphold i Japan. Norske borgere oppfordres til å følge råd fra lokale myndigheter og se oppdatert informasjon på ambassaden i Tokyo sin hjemmeside. Rådet knyttes til den farlige og uavklarte situasjonen ved kjernekraftverkene og muligheten for ytterligere forverring.

Nordmenn som oppholder seg mindre enn 80 kilometer unna Fukushima-kraftverket oppfordres til å forlate området. Denne oppfordringen er i tråd med råd fra andre nordiske land og gjøres i samråd med anbefalinger fra Statens strålevern.

 

Informasjonsmøte for nordmenn i Japan 18. mars

Ambassaden i Tokyo inviterer alle nordmenn i Japan til nytt informasjonsmøte i ambassaden fredag 18. mars kl 18.00. Les invitasjonen her.

 

Du kan også følge oppdateringer fra UD på Facebook (http://www.facebook.com/Utenriksdepartementet) eller på Twitter (http://twitter.com/Utenriksdept #Japan).