Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 369455

Dato: 12.09.2021

Hei,

Jeg mener ikke dette lenger er forholdsmessig og det skremmer meg rett og slett at regjeringen ønsker å forlenge dette til juli 2022. Danmark fjerner alle restriksjoner og gir folk friheten tilbake, fordi de ikke lenger mener at det kan kalles en epidemi, mens Norge skal fortsette å styre det norske folk til juli 2022. Hva skjer etter det? Og hvorfor skal Norge fortsette med dette i mange måneder til når nabolandene slutter med tiltakene?
Regjeringen har sagt at de ikke skal fortsette med tiltak som ikke lenger er forholdsmessig. Som å ha karantenekrav og test på grensen for barn og uvaksinerte fra land som har lik smitte, eller mindre, enn Norge. Nå har Norge ekstremt mye mer smitte enn f eks Sverige, og slik har det vært i flere uker, men likevel brukes ekstremt mye penger og ressurser på grensen. Vi kjøpte fritidsbolig ved Strømstad rett før pandemien og ønsket frihet der før den ene datteren vær begynner på skolen. Nå er det et år igjen til hun begynner og vi får fremdeles ikke vært der i helgene pga karantene om vi overnatter. Hva er forholdsmessig med det og hva har det med smittevern å gjøre da Oslo, som vi bor i, har ca 8 ganger mer smitte enn Strømstad? Ingen blir vel smittet i sengen i sin egen bolig selv om den ligger i Sverige?
Gi oss friheten tilbake på lik linje som Sverige og Danmark. Alle tiltakene på grensen viser seg å ikke virke da Norge som eneste land i Norden med så streng grensekontroll, har desidert høyest smitte likevel. Slipp i det minste opp til land med lik eller mindre smitte som Norge.
Vi kan ikke holde på slik lenger.