Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 397391

Dato: 12.09.2021

Innsigelse mot forlengelse av midlertidige forskriftshjemler.

Jeg ønsker å benytte min personlige erfaring fra grensepassering som et argument mot forlengelse av forskriftshjemler. I slutten av august 2021 passerte jeg og min mann grensen til Norge, etter å ha vært i vårt hus i Sverige. Siden vi er uvaksinerte, kreves det da at vi skal ha med koronatest fra Sverige, som ikke er eldre en 24 timer gammel. Dette til tross for at vi skal ta akkurat samme test på grensa, gå i karantene for så å ta en pålagt test mot slutten av karantenetiden.

Dette kunne muligens hatt noe for seg om smittetrykket i Sverige var mye høyere enn i Norge, men det er jo ikke tilfelle. Tvert imot.

Når vi så, etter gjennomført karantene og testing, deltar i en konfirmasjon i Viken fylke, pålegges vi ingen restriksjoner. Dette til tross for at Viken nå har ca. 700 % høyere smittetrykk enn "vårt" län i Sverige.

Håper alle ser det absurde i denne situasjonen, og er klar over at den type diktatoriske og totalt uforholdsmessig forskrifter bare tjener til å skape forakt for politikere og lovene de vedtar, og er ikke et demokrati verdig.

Hvorfor kan ikke Norge se til sine naboland, som har en helt annen respekt for sine innbyggere rettigheter?