Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 674212

Dato: 13.09.2021

Om denne forlengelsen av begrensninger i bevegelsesfrihet vil gjelde på samme måte som dagens dato, med stengte grenseoverganger for oss grenseboere i dette langstrakte land skal fortsatt gjelde, vil jeg si at stat driver ren psykisk terrorisme mot oss som bor ved grensen. SÆRLIG for oss som var pliktoppfyllende og har blitt fullvaksinert.

Siden vi som bor rett ved grensen eller så og si PÅ grensen, er livet vårt bygd opp med familie og venner på begge sider av grensen mellom Sverige og Norge. For mange er de eneste vennen de har på andre siden av grensen, da faktisk i gå-avstand eller i sykkelavstand.

Noen grenseoverganger her hvor jeg bor, er faktisk fysisk stengt, mens EN er åpen KUN for og krysse inn i sverige, men er ulovlig og krysse tilbake til Norge for de som ikke pendler.
Dvs si at hvis en person som skal besøke sin beste venn, får en omvei på ca 6 timer med sykkel for å krysse tilbake. Miljøvennlig er det nok, men ikke riktig!? Da veien tilbake er både trafikkfarlig for en sylist eller gående som igjen ville brukt 20 timer! (svinesund)

Skulle man brukt bil, vil omveien ta 2 timer (isteden for 3 minutter) ! DET er ikke miljøvennlig.
Jeg har lest og hørt skrekkhistorier om mennesker som får omveier på 20 timer (med bil), isteden for normalt 20 minutter, for å besøke slekt som mor eller far. SELV om personen er fullvaksinert og de nødvendige papirer i orden.

Sett fra manges øyne er dette psykisk terror, da vi som bor i grenseland ikke tenker på bacon og pepsi max (svenskehandel) men faktisk våre venner og familie rett over grensen. Vennskap mange har pleiet hele livet, som nå mange ikke kan ha kontakt med blir faktisk nektet av FHI og stat, selv om begge parter er fullvaksinert. Dette tærer på menneskers psyke.
Mange overganger er overvåket av 2 eller flere fra politi eller HV. Hvorfor kan ikke de slippe over fullvaksinerte?
Er det skremselstaktikk for å evnt stoppe grensehandel? Har politikere idag glemt at norge har en grense til sverige og finnland som har vokst så tett sammen at slekt å venner finnes på 2 sider av en grense?
Å tvinge en mor til å kjøre 20 timer ekstra for å vise sitt koronasertifikat er ren psykisk terror, og UNØDVENDIG.

Tenk på hva Norge som stat gjør med hundrevis eller tusenvis av mennesker med dette "helt bak mål" regler, selv nå som vi "alle" er vaksinert.