Høringssvar fra Børge Chr. Haaland

Dato: 22.09.2021

Høring smittevernloven

På tide å gå tilbake til normale tilstander igjen, og ikke sette alt fokus på smitte. De som er smittet i dag, er jo ikke engang syke. Jeg har selv barn på skole, og alt de forteller er at de andre elevene er smittet, men ikke syke. Disse nye hurtigtestene er jo totalt ubrukelige og tester positivt på bla banan og sitron. Dette kan jo selvfølgelig slå feil ut begge veier, altså at man ikke finner folk som faktisk er syke og alt for mange som er "syke". Da får man aldri åpnet opp igjen. Ser dere skriver av man skal ha en diagnose her, og det får man jo ikke etter en hurtigtest. Hvordan får man denne diagnosen? Da må man vel til legen. Uten symptomer, burde ingen kunne kategoriseres som syke, da er man potensielt syk resten av livet.

Dere snakker om at det nå er mange som er vaksinerte, og da burde jo alt kunne gå tilbake til normalt. Ja, hvis vaksinen virker som den skal da riktignok. Man trenger jo ikke vaksinere alle, når de i risikosonen og de eldste er vaksinert. De som da ikke er vaksinert, trenger jo ikke lenger å bekymre seg for å smitte de som er vaksinert, da de jo eventuelt kun får et mildt sykdomsforløp. Altså burde man nå være i mål, og gå tilbake til normalen. Hvis det finnes noen normal igjen i dag da.

Men så snakker dere om at vaksinen virker dårligere mot nye varianter. Så må man ha booster shots, og så er det samme løpet igjen. Nye vaksiner hele året. Kan dere ikke heller fokusere på virkelig folkehelse? Drikk vann, spis sunn mat, tren og pass på din egen psyke, altså ikke vær redd, slik mange er i dag. Ikke sundt å gå rundt å være redd hele tiden, dere vet vel det? Jeg kjenner unge i 15-16 års alder, som faktisk tror de kommer til å dø hvis de får covid. Hvem har skylden i at de tenker slik?

Når det gjelder karantenehotell, så skjønner jeg heller ikke poenget her. Dere busser altså alle sammen, og stuer folk sammen i et hotell, med dertil langt større mulighet for å smitte hverandre, enn om folk faktisk kan få lov til å dra hjem og være i isolasjon der. Dere må begynne å stole på folk igjen. De fleste tar jo dette på alvor, og løper ikke rundt og prøver å smitte andre.

Ikke skjønner jeg hva dere mener i 2.1 heller, antas å ha SARS-COV-2? Så det holder altså med en antagelse? Dette sammen med faglig vurdering, det henger jo ikke logisk sammen. Man kan vel ikke bare anta at man har viruset, dette må man da vite?

Tallene under 2.2 kan jo heller ikke stemme. Det er altså ca 180 000 som er blitt bekfreftet med SARS-COV-2 over nå 1,5 år, og mange med for tidlig død? Ser jo alle under 50 år som har dødd av Covid, alle som en, har minst en alvorlig underliggende sykdom. Dette er da ikke farlig for friske folk i det hele tatt. Når litt over 3% i Norge er blitt smittet, og kun litt over 800 døde etter nesten det samme som 4 sesonger med influensa, så er jo dette veldig lave tall. I en influensasesong med hard influensa, dør det jo opptil 2000 i året i Norge, det blir da ca 3000 i løpet av 1,5 år, altså nesten 4 ganger så mange som har dødd nå av Covid. Ikke kom med dette at tiltakene har hjulpet, dere vet at de fleste blir smittet hjemme, og da er det jo ingen god ide å isolere folk hjemme. De burde komme seg ut å få frisk luft og sol, ikke sinne inne med pc eller mobil, og utsettes for stråling. Fint om dere også faktisk kunne se på at det faktisk kan være noe annet enn et virus som gjør folk syke. Rart det der med elektromagnetisk stråling som har stort sett nøyaktig de samme symptomene som Covid, men ingen ser ut til å bry seg med det. Les rapporter om hvor det har vært store utbrudd og mange døde etter utrulling av 5G. Sammenhengen er jo ikke mulig å ikke få med seg. Man ser hotspots i byer rundt omkring i verden, og sammenhengen er jo soleklar. Når Norge er "best" i verden på høye strålingsverdier, burde dere også klare å se en sammenheng her. Hvorfor har bla Russland, Japan og Kina kun en 1/100 av strålingsverdier som Norge har?
Se også på utbrudd i Wuhan. Hva ble rullet ut der i slutten av 2019? 5G. Tror dere ikke også Wuhan har veldig mye luftforurensing, og folket der nede har demonstrert mot dette? De ønsker altså frisk luft, hva får de? Jo nye anlegg som spyr ut avgiftsstoffer, som gjør det enda verre, og utrulling av 5G. Dere må vel også ha fått med dere at luftforurensing og 5G er en enda dårligere kombinasjon for folk. Se under the dome, China, og bli opplyste.

Dette med symptomer må dere også ta tak i. Personer som ikke har symptomer, er vel ikke syke? Greit nok, hvis man får symptomer etter noen dager, men man kan jo ikke gå rundt og vente på at man skal få symptomer resten av livet heller? Altså etter å ha testet "positivt" på en udugelig pcr-test. Denne skal jo byttes ut ved nyttår, regner med at dere har fått med dere det, da dagens ikke kan skille mellom SARS-COV-2 og vanlig influensa virus. Les rapport fra Wuhan angeående smitte fra såkalte asymptomatiske personer. De finner ingen med bekfreftet SARS-COV-2 virus som har klart å smitte andre mennesker. For øvrig er det vel fortsatt aldri bevist at noe virus smitter og gjør andre syke? Det heter jo fortsatt Germ Theory, altså kun en teori. Igjen, rart man ikke klarer å se på noe annet enn et virus som er årsak til sykdom. Kan det være fordi det er snakk om penger her? Helt siden 1918, så har man altså prøvd ut denne teorien uten å klare å gjøre andre mennesker syke, ved å ta syke personer, og få de til å prøve å smitte andre. Det er jo så mye dokumentasjon på dette, at det er umulig å klare å overse dette?

Håper dere nå kan avslutte smittevernloven som øverste styre i Norge, og gå tilbake til en normal hverdag. Stol heller på at folk holder seg hjemme når de er syke, slik man gjorde normalt før 12. mars 2020. Tenk på hvor mange mennesker dere skremmer med noe som for de aller fleste er helt ufarlig. Skummelt å lese om hvor mange som tror Covid er veldig risikabelt å få, selv om man er frisk og uten underliggende sykdommer. Stol også på at vi som er friske tar hensyn, stort sett de fleste i Norge gjør jo dette. La folk få tilbake en tilnærmet hverdag igjen NÅ!