Høringssvar fra Dina Torp

Dato: 29.06.2015

Svartype: Med merknad

Jeg forstår at Erna & co prøver å gjøre det de mener er til det bedre. Men når skal dere stoppe og høre på folkets røst? Vi som ikle ønsker dette, er i flertall, hvorfor vi er imot dette, har forskjellige grunner, jeg kan bare gi min.

Vi lever pr i dag i et samfunn som stresser, alt man skal rekke for en dag, når dagen ikke holder mer enn 24 timer, føles til tider umulig. Dere tenker kanskje da at "vel, derfor er Søndagsåpen butikk en god løsning." Men det er det virkelig ikke. Søndagen er den eneste dagen som familie, man faktisk har tid til å være nettopp det, en familie. Lørdagen går ofte med til handel ol, mens søndagen er det stengt i butikkene, en dag man kan senke skuldrene og ha EN HEL dag sammen med familien sin, uten at man drar de med seg inn i butikkene.

Folk handler det de trenger for helgen på fredag, og lørdag om de har glemt noe. Resten av uka er det som oftest "hurtighandel".. Å søndag? Søndag slapper man av og nyter friheten.

Man kan gjerne mase om alle de som jobber søndager også, men det blir ikke det samme, for enten er det snakk om noe som er livsviktig, eller så ar det snakk om ting som utgjør at man kan kose seg det lille ekstra den dagen så mangla har fri.

Konkurransene om kunder vil bli døden for de minste bedriftene, fordi det vil bli alt for dyrt å holde åpent uten kunder.

Vi som er imot dette forslaget, står fast ved dette: om det skulle bli Søndagsåpen, så setter ikke vi foten innenfor butikkene, det handler ikke om å være slemme mot bedriftene, men prinsippet, vi kjemper imot dette, om det blir slik, så vil vi holde oss unna i protest. Hva tror dere vil hende da? De minste bedriftene dør, noe som betyr mer arbeidsledighet.

Jeg vil spørre Høyre, oh da spesielt Erna: er dere villig til å miste folkets respekt, bare for søndagsåpent? Er dere villig til å miste posisjonen dere sitter i nå, for dette? Og Erna, er du villig til å tre av som statsminister av det som hit til, vil være Norges dårligste reform endring? 

Ta dere tid til å lytte til folket, vi er her, vi har en røst, og vi forventer faktisk å bli hørt!