Høringssvar fra Kristi Tveito

Nei til søndagsåpne butikker

Dato: 27.06.2015

Svartype: Med merknad

Jeg ønsker IKKE søndagsåpne butikker. Vi trenger alle e fri dag og familie dag.  Vi må ta vare på den fritiden vi har!  

Det forsvares med at det blir frivillig å ha åpent - at det blir rettferdig for alle. Ja kansje for de som sitter på toppen i næringslivet og bare bestemmer,  men ikke jobber i butikken selv.  Men for alle som ufrivillig må jobbe søndag for å beholde jobben sin , ettersom dette vil bli en del  av ny turnus. Da er det ikke lenger snakk om frivillighet-det blir arbeiderene som er taperene i denne saken.  

Jobber selv i en bransjebutikk, vi som jobber er alle småbarns foreldre og noen lærlinger . Vi har ingen mulighet til å sette inn ekstra hjelper ettersom vi må ha faglig kompetanse å tilby kunder selv på søndager.

Jeg forstår heller ikke hvorfor dere i regjeringen streber så for å få dette til;  folket vil ikke ha det,  arbeiderene vil ikke ha det,  kun ett fåtall butikker ønsker det, komunene ønsker det ikke, de største aktørene i næringslivet er også negative!  Om flertallet av befolkningen ønsker skal telle sier det seg selv hva besluttningen i denne saken bør bli!!!  HØR PÅ FOLKET - NEI TIL SØNDAGSÅPNE BUTIKKER!!!