Høringssvar fra Lone Barene

Ja til søndagsåpne butikker!

Dato: 13.05.2015

Svartype: Med merknad

Ja til søndagsåpne butikker! Her er flere argumenter;

1) Studenter trenger flere arbeidsmuligheter i helgene!
2) Jeg har ingen barn, og det er mange som meg som ikke har barn. Om jeg har jobbfri på en onsdag, fredag, eller søndag spiller ingen rolle for meg. Det gjør det heller ikke for andre barnløse.
3) Jeg er ikke religiøs, men blir likevel tvunget til å ta denne religiøse hviledagen sammen med resten av samfunnet. Jeg føler meg snik-kristnet!
4) Har du noen sinne vært på IKEA på en lørdag? Det er trist at store bedrifter (som kan tjene gode penger på det) må holde ufrivillig stengt en hel dag. Samme med Maxbo og andre store sentre.
5) De på matbutikk er praktisk talt de eneste som ikke arbeider på søndager. Plantasjer, spisesteder, sykehus, eldrehjem, og mange mange flere bransjer må alle finne seg i søndagsåpent. Hva med barn som har foreldre i helsesektoren? Hvor er deres rettigheter om en egen fridag med familien?
6) Det er allerede mange butikker med søndagsåpent i dag, og arbeiderne der lever fortsatt.
7) Det eksisterer fortsatt lørdagstillegg selv om vi hadde nøyaktig samme debatt vedrørende lørdagsåpent for noen år siden. Søndagstillegget vil med andre ord ikke forsvinne.
8) Søndagsåpent blir valgfritt for hver butikk! Dersom en butikk ikke ønsker søndagsåpent trenger de ikke å ha det. Enkelt og greit. Noen butikker kan selge på at de har åpent alle dager, andre kan selge på billigere varer.
9) Takk for meg.