Høringssvar fra Cathrine Sand

Nei til søndagsåpne butikker!

Dato: 30.06.2015

Svartype: Med merknad

Søndag er min helligdag, eneste fridag jeg kan samle krefter sammen med familien og venner, være ute og gjøre det JEG vil for å kunne klare hverdagen. En jobb dag til og det er mange som kommer til å bli sykemeldte pga. stress, press og jag. Vi har INGEN mulighet da til å ta vare på oss selv og hente krefter!

Man kan pr i dag handle mat mellom kl 0700 - 2300 mandag til fredag. Lørdag fra 0900 til 2100. Uansett hva slags turnus man arbeider i har man da god anledning til å få både mat og klær i hus.

Jeg ønsker ikke at samfunnet skal dreie seg om at alle kan få handle hva som helst når som helst. Butikkansatte har elendige nok arbeidstider som det er. Søndagen er den eneste dagen "alle" har fri. Familie, friluftsliv og kultur vil lide under dette. Utrolig mange mindre, familiebedrifter og enkeltmannsforetak vil måtte gå på akkord med seg selv for å overleve.

Kundene ønsker det ikke. De ansatte ønsker det ikke. Butikkeierne ønsker det ikke. Meningsmålinger viser at flertallet av befolkningen ikke ønsker søndagsåpne butikker. Regjeringen bør respektere folkets mening. Flertallet er overhode ikke interessert i søndagsåpne butikker.

La søndagen forbli fri!