Høringssvar fra Merethe Haugen

Nei til endringer i helligdagsloven for å tillate søndagsåpne butikker

Dato: 25.05.2015

Svartype: Med merknad

Kundene ønsker det ikke. De ansatte ønsker det ikke. Butikkeierne ønsker det ikke. Arbeidsgiverorganisasjonene ønsker det ikke. Arbeidstakerorganisasjonene ønsker det ikke. JEG ønsker det ikke! Hvem er det politikerne jobber for??

Regjeringen gjemmer seg bak svar som "det var dette vi gikk til valg på", men det var ikke BARE dette dere gikk til valg på, var det vel? 

Jeg jobber innen dagligvare selv og vet at butikksjefen min har ett lønnsbudsjett han må forholde seg til. Dette lønnsbudsjettet er stramt nok som det er, om ikke det skal rekke til en ekstra dag.

Kundene våre har helt sikkert også ett budsjett de må forholde seg til, dette budsjettet utvides nok heller ikke bare fordi de får en ekstra dag å handle på. 

Leverandørene våre har også ett budsjett, og vet dere hva? Deres budsjett økes nok heller ikke! Rett og slett fordi salget ikke kommer til å øke totalt, det vil bare bli forskjøvet på flere dager! 

Ting som garantert kommer til å øke er: matvareprisene, miljøutslipp, slitasjen på veiene, barnehageprisene (ja, for barnehagene vil jo måtte følge etter når barna trenger pass på søndager også) sykefraværet, statens utgifter (veiene, sykepenger osv). 

Jeg håper virkelig regjeringen hører på flertallet denne gangen og ikke lukker ørene for hva majoriteten av det norske folk ønsker! NEI til søndagsåpne butikker!