Høringssvar fra Margrethe Lindquist

Bekymring for mangfoldet

Dato: 29.06.2015

Svartype: Med merknad

Hei.

Jeg vil gjerne at det tas hensyn til til alle små butikker uten kjede-tilhørighet når søndagsåpnebutikker skal vurderes. Jeg tror man vil se en økning av konkurser som følger av søndagsåpne butikker. De fleste butikkene har en marginal margin, og man kan kanskje diskutere om hvorvidt de er levedytktige i utgangspunktet, men med søndagsåpent blir det hvertfall kroken på døra. Lønningen som må utbetales er nok uoverkommelig for de fleste. 

Neste sak som må hensyntas, er familien. Dette er det sikkert mange som har sagt noe om, men jeg begriper ikke hvordan småbarnsforeldre skal få dette til å gå opp hvis en, eller begge, må jobbe på søndag. Skal barnehagene ha åpent på søndag?

En siste ting; butikkene har åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, 15 timer av 24 mulige. Hvordan noen mennesker ikke klarer å handle det de trenger innen dette tidsperspektivet, er for meg ganske ubegripelig. De må være så dårlig å planlegge at det sannsynligvis ikke går å tilrettelegge for disse folkene uansett.

Vær så snill og lytt til folket, arbeidstakerne, arbeidgiverne og fagforeningene; NEI TIL SØNDAGSÅPNE BUTIKKER!