Høringssvar fra Jan Erik Tande-Stageberg

Ja til søndagsåpne butikker!

Dato: 30.06.2015

Svartype: Med merknad

Ja selvfølgelig bør alle butikker få bestemme selv om de skal ha åpent på søndager. Dagens forbud gir urettferdige konkurransefortrinn og dette er basert på noen menneskers følelser. Retten til en annerledesdag er like fullt ivaretatt for alle de som vil ha det. Ingen må handle og ingen må jobbe der dette er en problemstilling. Ingen butikker må holde til på kjøpesenter hvor dette er kontraktsbasert.

Derfor vil det nok bli noe omstilling, men ingen dramatisk omstilling som vi ser i dagens oljesektor. Mange av dagens søndagsåpne butikker er allerede større butikker hvor de stenger av et større areal, så for de vil ikke dette bli noe problem.

Kioskeierne flytter omsetningen fra kioskene til butikkene som de også eier. Eksempelvis Narvesen/REMA 1000 som har samme eier.

-Dessuten, Ingen kan vise til økte priser i land hvor dette allerede er innført.

Det som derimot vil skje er at vi nå endelig kan handle billigere varer på butikkene, kontra dyre matvarer i kiosker, bensinstasjoner og brustadbuer.

For alle de som jobber man-lør vil dette også åpne for at de kan bruke søndagen til å handle og planlegge innkjøp for hele uka. Dette vil gjøre hverdagen mer forutsigbar og billigere for veldig mange.

 

Dette vil også føre til økt sysselsetting i en tid der arbeidsledigheten er på vei opp.