Høringssvar fra Henning Eliassen

Nei til søndagsåpne butikker

Dato: 15.05.2015

Svartype: Med merknad

Som butikkmedarbeider tar jeg det tungt at noen i hele tatt vil vurdere å åpne butikkene på søndagen. 

Søndag er for de aller fleste mennesker en helligdag. En fridag. Mennesker som jobber i butikk og mennesker som jobber med politikk. 

Før politikerne vil tillate søndagsåpne butikker bør de stille seg følgende spørsmål: kunne jeg tenke meg å jobbe på en søndag? Hvis svaret er nei, hvordan kan de tro at jeg ønsker å jobbe på søndagen? 

Jeg er 30 år og har en 2-årig datter i oppvekst. Det er ikke all verdens tid vi får sammen pga. Jobben min. Derfor nyter jeg godt av søndagen da jeg får tilbringe masse tid både med konen min og datteren min. 

Butikkene har åpent 6 dager i uken, fra 8-23(20), det bør ikke være vanskelig å få handlet det nødvendige disse dagene. Å åpne på søndagen vil dessuten også skyte matprisene i været. Vil vi virkelig det i et land der man kjører til sverige på "harryhandel" for å handle billig? 

Jeg ber dere innstendig! Butikkene har hatt søndagstengt i alle år, det finnes ikke noen gode grunner for å plutselig endre på det. La meg som er butikkmedarbeider og småbarnsfar få ha søndagen hellig! Jeg ber dere innstendig, la oss få helligdagen i fred.

Mvh. Henning Eliassen.