Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Ja til fleksibilitet

Dato: 13.05.2015

Svartype: Med merknad

La oss kvitte oss med særforbudet mot søndagsåpent som i dag gjelder spesielt for de butikkene som ikke er Brustad-buer, bensinstasjoner, campingplasser, turiststeder, serveringssteder, auksjoner, utstillinger, gallerier, varemesser, hagesentre, gårdsutsalg, husflidsutsalg, suvenirutsalg, flyplassbutikker, utsalgssted for varer i tilknytning til produksjonssteder mv. som er tilrettelagt for turisme, eller utsalgssteder som befinner seg i måneden desember.

Det er meningsløst at Maxbo ikke kan selge meg en spade på en søndag i Mai, mens Plantasjen kan. Det er strengt tatt litt flaut å måtte forklare gjester fra andre land hvorfor det ligger en liten KIWI-butikk 50 meter fra den store KIWI-butikken.

 

Sverige har ikke hatt noen særskilt lovregulering av åpningstidene for varehandelen siden 1972. Butikkene i Sverige kan med andre ord selv fastsette sine åpningstider. Slik sett er vi i Skiptvet heldige, for uavhengig av hvordan denne saken ender kan vi bare legge på litt ekstra kjøretid for å handle på andre siden av grensen, også på søndager. Vi vet at vårt naboland har sine utfordringer å jobbe med, men ingenting i den informasjonen vi har klart å oppdrive tilsier at problemene skyldes at butikker selv får bestemme sine åpningstider.

Mange kommuner har hatt søndagsåpent i sine respektive høysesonger. Blant annet har Lillesand, Risør og Farsund hatt prøveprosjekter med søndagsåpne butikker om sommeren, og NRK rapporterte om dette under overskriften Suksess med søndagsåpne butikker!

Enhver kan være tilhenger av spesielle dager og rolige dager, men jeg vil selv bestemme når jeg vil ha disse. Hvis det er strålende vær en lørdagsmorgen, vil jeg gjerne kunne bestemme meg for at vi tar en dag på vannet eller i skogen, trygt vitende om at handlelisten kan ligge til søndag.