Høringssvar fra Bente Grongstad-Borsheim

Dato: 03.08.2020

Hei

Jeg har jobbet som homeopat og akupunktør i 30 år. Jeg har gitt god hjelp og lindring til veldig mange pasienter. Jeg er medlem i både Norske Homeopaters Landsforbund og Akupunkturforeningen som begge stiller høye krav for å være medlem. Et kvalitetsstempel på terapeuten.

Staten må nå tørre å rydde og røske opp i sekkebetegnelsen "alternativmedisin"

Det er hva vi trenger å skille de seriøse med grundig medisinsk bakgrunn fra de med mindre eller ingen medisinsk bakgrunn.

Å straffe hele bransjen med MVA, blir å straffe alle de som ikke vil ha råd til å gå til oss.

Stiller meg undrende til at akupunktur er godtatt som et fullgodt alternativ på føden. Der utføres det av jordmødre som har et lite kurs og har pugget noen faste punkter.

Samme med fysioterapeuter som bedriver sin " dry needling", som er akkurat det samme som vi kaller triggerpunkt akupunktur. De også ofte bare meď et weeķendkurs.

Og på Aker sykehus har de akupunktør på smerteklinikken. Det er supert!!

Homeopati er en skånsom og billig behandling uten bivirkninger. Minner også om at våre medisiner kun selges over disk, og klassifiseres som legemidler.

Skal ikke lenger enn til Franske apotek før vi får spørsmål om vi ønsker homeopatiske medisiner, når vi kommer med en plage.

Rydd opp og legg mva på behandlinger dere mener truer den norske folkehelsa.

DET gjør ikke akupunktur og homeopati.

Håper dere tar til fornuften her.

Mvh Bente Grongstad-Borsheim