Høringssvar fra Massasjeterapeut Katja Hansen

Dato: 03.08.2020

Jeg er så absolutt imot mva. og støtter fulgt ut NMF sitt høringssvar.

Og sette alle oss alternativbehandlere under en kam og kreve mva. uten og se på de forskjellige yrkene er jo rett og slett en skam!!

Selv er jeg massasjeterapeut. En av verdens eldste helserelaterte behandlinger. Hvor mange folk som i dagligdagen får en forbedret livskvalitet med hjelp fra seriøse behandlere med godkjent utdanning og medlemsskap i et seriøst forbund er der vel neppe noen som har tall på men at det er mange er der ingen tvivl om.

Ikke koster vi samfunnet mange penger da de fleste av oss er selvstendige.

Mange av oss er er flinke til og viderekurse oss jevnlig av egen lomme hvilket ikke er billig da forbund og skoler prøver og få tak i de beste instruktører på verdensbasis så vi igjen kan komme oss hjem på jobb med ny viten og nye teknikker som igjen kan hjelpe folk til og stå i livene deres med de små eller store plagene de nå har.

Vi tilbyder en medikament fri behandling som er godt for kropp og sinn.

Mange av oss har et utrolig godt tverfagligsamarbeid med kiropraktorer og fysioterapeuter. Så gar leger sender pasienter til oss, til meg, til massøren. For i vores behandling er der tid til og faktisk behandle. Røre ved folk, høre på folk.

Mange av oss jobber innen idretten og det på ganske høyt nivå. Hvorfor gjør vi det? Jo fordi det virker. Selv var jeg på Team Northug fra 2013 og frem til han lagde opp. Vil bare minne på at i 2015 VM i Falun da vandt han 4 gullmedaljer. Da var det kiropraktorer og meg massasjeterapeuten som behandlet ham de dagene.

Så jo. Massasje er en seriøs behandling som gir seriøse resultater. Det skal bare settes krav til utdannelse og forbund så vi får sortert de useriøse aktørene fra. Ingen bransje liker useriøsitet.

Hilsen Katja Hansen