Høringssvar fra Azar Sanaei

Høring

Dato: 13.05.2015

Svartype: Med merknad

Hei!

Migrasjon har noen positive og negative sider for både imigrante og landet som tar imot dem. Det at man forlenge perioden for å bli sikkert om mennesker ikke begår en forbrytelse ser ikke så fornuftig ut.
Ingen gjerningsmann kan holde seg og unngå å begå en forbrytelse for lang tid . Det kan være kjempe skuffende for de som forsøker mye for å integrere seg i dette lanet og sette pris for å bli kjent med kultur og språk.
Det fører til de immigrantene skal være i påvente i 5 år. Det kan skje at de som jobber i bedrifter og norske arbeidsmiljø ikke forsøker mer å lære godt språk eller mister motivasjon for å komme inn i norsk kultur og samfunn fordi det ikke er klar at man skal bli i Norge eller ikke.
Det er forståelig at denne loven har blitt satt opp med tanke på sikkerhet i samfunnet men etter min mening ulemper her er større enn fordeler.
Det er tydelig at imigrasjon kommer mye vanskeligheter med seg. De som velger det er ofte flinke og flittige mennesker som vil utvikle seg og deres liv. En person som har slike respekt for seg og sit eget liv , har sikkert samme respekt for landet og samfunnet som gir denne muligheten til ham/henne.
Mere strenge og unødvendige lover kan være skuffende og hindre samfunnets utvikling og oppvekst . Mennesker som kan bruke tid og energi på å være aktive og kreative i sine jobb , må være opptatt av oppholdtillatelse og utrygg livssituasjon og det blir en psykisk belastning. Det er tydelig at hvor det kan være vanskelig særlig for mennesker som ikke er så ung å begynne alt på nytt.

Mvh

Azar Sanaei