Høringssvar fra Robert Sanga Haungo

Familieinnvandring

Dato: 09.02.2016

Svartype: Med merknad

Det er vanskelig å forstå hvorfor regjeringen skal gjør ting så vanskelig for de som ønsker å etablere et godt familiesliv her i Norge. Det er tragisk at flere hundre familier og barna blir rammet hardt av dagens familieinnvandringsregler. Kan Dere forklar hvorfor skal det være så vanskelig for studenter å få innvilge familieinnvandring søknad?

Det er krav om å avla 60 studiepoeng for å søke familieinnvandring som student siden UDI godkjenner ikke Lånekassa stipend som tidligere inntekt. Det tar minimum 1 år og 4 måneder saksbehandlingstid hos UDI. Så er det ikke mulig for studenter å dokumentere som student på papir når UDI sitt vedtaket kom fordi studiesperioder i høgskolen er vanligvis bare 3 år. Det tar 1 år for å opptjenne 60 studiepeong og med 1 år og 4 måneder venter tid for saksbehandling, har studenter ingen sjanse til familieinnvandring med mindre studenter tar 5 år studies i høgskolen. Det hjelper ikke med at man dokumentere deltidsjobb ved siden av heltidstudies siden saksbehandling tid tar vanligvis over 1 år og 4 måneder.

Så lurer jeg på om hvorfor skal regjeringen gjør ting så vanskelig for studenter som ønsker å bo sammen med deres familie?  Hva er plan til regjering for studenter i forhold til famileinnvandring?

Med beste hilsen,

Robert Haungo