Forsiden

Høringssvar fra Sindre Jacobsen

Dato: 01.10.2019

Vindkraft i et land som Norge er som å knuse Stein i Sahara for å lage sand. Heilt absurd.

det er på grunn av at Norge har store vannkraftverk som leverer stabil strøm til Norge. Det er bygd gjennom 100år og er veldi oppegående. Men det er stort potensiale for å gjer det enda mer effektivt om ein vil. I tillegg er det mange andre muligheter om ein vil, til og produsere strøm. Men der taper Norge terreng. For nå har vindmølle lobbyen jobbet mange år og jobber iherdig med og suge ut så mange penger dei klare før dei selger til høystbydende og overlater ansvaret til utlansk kapital som ødlegger norsk natur i et voldsomt tempo.

Det er ein skam at nordmenn, som blir lurt i stry, av penge gale folk til og offre naturen og dets mangfold til fordel for kroner og øre.

Det er ein skam at fjell og fauna blir sprengt i stykker for noko vi ikkje treng her på berget. Det er ein skam at folk i NVE og OED tillater at norsk natur blir ranet. Kvifor skal det alltid gå utover dyr, fugl og fauna når økonomien kommer trampende.

Folk med vett bak panna veit at vi er et dyr. Et skade dyr uten like. Aldri før har rasering av naturen foregått i et slikt tempo av folk i Norge.

Ein må huske på at vi låner naturen, og skal levere den tilbake i bedre stand en da vi tok den i bruk. Da er vindkraft heilt feil. Ein ødlegger ikkje naturen som har vore urørt siden siste istid da isen formet landet.

At det er for naturen dei blir bygget er løgn. Naturen ønske ikkje auka forbruk, den ønsker at vi bruker mindre og rydder etter oss.

Og med så stort engasjement i befolkningen er det påtide og dra hardt i bremsen og sei, at nok er nok.

det er ganske mange muligheter som ikkje er vurdert eller bare fortrengt til og produsere strøm. Sjekk dei ut, gjer alt ein kan for og verne om naturen, ikkje offre den.

der har historisk sett aldri overlevd et menneske. Så for alle etterkommere i dette land. Som skal drifte Norge videre inn i evigheten er det påtide at ein slår av lyse i vindmølle eventyret som aldri burde vært starta.

eg vil gjerne at minne barn, barne barn osv skal oppleve den fantastiske norske natur slik min oldefar opplevde den. Med rent vann i alle bekker, tiur leik og ørner svevende. Stillheten, og kunne gå der vikinger gjekk.

Ta vare på det som ikkje er ditt.

ta vare på naturen for fremtida.

Gi håp til kommende generasjoner.

stopp ødeleggelsen av naturen.

Nei til vindkraft.

Sindre Jacobsen

på vegne av min familie og kommende generasjoner.