Forsiden

Høringssvar fra Ingerid Duesund

Dato: 01.10.2019

Det kunne vært skrevet en bok om de negative følgene disse enorme inngrepene vil gi dersom de gjennomføres. Lokalsamfunn blir overkjørt, folk blir syke psykisk, og naturen vår vil bli så rasert at turistindustrien vil slite tungt med troverdighet rundt "urørt, norsk natur". Hvor havner profitten, hvor mange arbeidsplasser til lokalbefolkningen vil det gi? Fristene ser ut til å ha vært svært korte, som om dette er sneket inn bakveien -- kjør på, spreng, grav, bygg ut før noen rekker å summe seg!

Dere vil aldri bli tilgitt dersom dere gjennomfører disse massive og uopprettelige skadene av norsk natur, spesielt ikke etter å ha møtt så mange protester! På tide å lytte til folket, vise at demokratiet fungerer.

Kjære politikere: gi hele utbyggingen ET SOLEKLART NEI! Et sted må grensen gå! Vi har allerede gjort de fleste store, ville vassdragene våre om til badekar som fylles opp og ned etter behov. Villmark? Nei, det er det ikke lenger. Brukt og utnyttet natur? Ja.

Tamme elver med elendig fiske og en 90 % dårligere naturopplevelse som følge av utbyggingen har vi lært oss å leve med. Det betyr ikke at det ikke gjør vondt. Det gjør vondt hver gang jeg går forbi en demning eller kikker ned i et nesten tørt elveleie, eller teller stubber i vannkanten på store reservoarer.

Og nå lurer dere på om vi ikke skal ødelegge store deler av norsk natur med skoger av vindmøller? Det visuelle her er et utrolig viktig moment for opplevelsen av norsk natur. Vindmøller er faktisk enda verre enn demninger, nettopp fordi de er så synlige. Ikke bare skal vi finne oss i å se og høre disse monster-store mastene til enhver tid mens vi er på tur -- det er jo det som blir hverdagen til folk som bor der -- men vi må også se tusentalls døde fugler på bakken under vindmøllene. De er drapsmaskiner mot fuglene våre.

Og hva skal vi si til turistene som kommer til Norge? Det blir enkelt for dem å velge et annet land neste gang, et land som faktisk har mye mer "villmark" enn Norge.

Ærlig talt -- nok er nok -- ta i bruk en svært god fjellvettregel: det er ingen skam å snu. SI NEI TIL DETTE SVINERIET SOM VINDMØLLENE VIL VÆRE!