Forsiden

Høringssvar fra Christian Iversen

Dato: 29.09.2019

Nei til vindkraft i Tysvær

Jeg er redd, vanligvis er jeg ikke redd for så mye her i livet. Men etter at jeg fikk vite at regjeringen ville sette opp vindturbiner rett utenfor stuevinduet mitt, ble jeg redd.

Selvfølgelig søkte jeg mer informasjon om dette prosjektet, som tydeligvis har vært planlagt uten min viten som nabo i mange år. Og jo mere jeg søkte informasjon, jo mer forundret ble jeg over at dette i det hele tatt går an i Norge.

Utenlandske eiere og investorer med tvilsomme motiver, kraft som produseres sendes ut av landet. Konsekvens analyser utført uten tanke på infralyd. Uten tanke logistikk,transport,(ref svv høringssvar) helse?(ref.helse og omsorgsdepartementet høringssvar) og uten å høre på kommune styret som tross alt er folkevalgt (demokrati ?)

Også Naturen vår, hvorfor skal vi ødelegge den?, naturen er jo den tingen som gjør Norge så spesielt. Du kan reise hvor du vil i verden og se flotte plasser, men ingenting er som den norske Naturen. Tusenvis reiser til Norge hvert år for og oppleve norsk Natur.

Så har vi dyrelivet. Her i Tysvær har vi som resten av landet ett rikt dyreliv, det syns jeg at vi bør få beholde. Ørnen som flyr over huset mitt morgen og kveld vil jeg gjerne se igjen, og fuglekvitter er som medisin vår og sommer. Dette vil forsvinne med vindturbiner, insektene som pollinerer planter og gir mat til fuglene, vil forsvinne med vindturbiner, hjortedyr samt husdyr, skyr vindturbinene instinktivt og vil forvinne.

Så gjenstår det meg og de jeg er glad i. Vi vil også forsvinne, først helsen vår, så økonomien vår, så vil vi forsvinne fra plassen og bygda vi er så glad i. Alt som står igjen er ødelagt natur og vindturbiner

Det er mitt Norge også

Christian Iversen

Tysvær kommune