Forsiden

Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 498033

Dato: 02.10.2019

Jeg sier nei for bygging av noen forferdelige vindturbiner som ødelegger naturen våres.

Vi kan oppgradere våre eksisterende vannkraftverk hvis regjeringen/Stortinget er interessert i miljøet. Forandre på skatteordningen for vannkraft ordningen.

Men har mistanke om at miljø er bar et pent ord å bruke for penger.

Er jo ingen fordeler med vindturbiner. Mulig noen som har noe positivt å si om vindturbiner. Ja, de med egeninteresse, de som skal berike seg. Store kapital firma som gjemmer seg bak Paris avtalen.

Negativt om vindmøller:

--Ustabil strømforsyning. Virker ikke i vindstille og i sterk vind.

--Stygt å se på, tar store områder i naturen.

--For liten kapasitet. Ca. 5mw hver turbin som er bare strøm til et par hundre innbyggere. Så er det bare å regne ut hvor mange vindturbiner så må til for å forsyne 1 million mennesker? Eller 10 millioner. Tallet blir så høyt at det er skremmende. 1 million mennesker= 5000 vindturbiner?

--Ødelegger for fugleliv, møllevingene dreper stort antall ørner som egentlig er fredet, tonnevis av pollinerende insekter som vi er jo så avhengig av.

--Metaller som vindturbinene er produsert av er mangelvare i verden. Flere sjeldne metaller.

--Etter bruk så må jo disse turbin destrueres. Graves ned, kan ikke gjenbrukes? Massive skader på naturen.

--Norske strømkunder betaler subsidier for at store selskaper skal tjene på å selge denne strømmen videre nedover i Europa. Strømkundene betaler tilkopling til hovednettet + med å betale for strømkabler over havet. Jo, mer vindturbiner, jo høyere strømregning.

Forstår jo at vanlige politikere ikke forstår dette. De har jo ikke så mye oppe i topplokket sitt. Liker best å snakke, og at de blir påvirket av noen som kalles miljø/klimavennlige folk som går i korridorene på Stortinget og høres svada om Paris avtalen.

Alle som har litt teknisk innsikt vet at vindturbiner ikke kan redde verden.