Forsiden

Høringssvar fra Josephine Vågen

Dato: 27.09.2019

Nei til utbygging av vindkraft i Kvinnherad.

Jeg er mot vindkraft i Kvinnherad siden det ville ha blitt et stort inngrep i den vakre naturen vi har her.

Jeg driver med utleigehytter og ville definitivt ha fått negative konsekvenser pga dette siden turistene er veldig opptatt av den fine og uberørte naturen. Mange tar turer til fjells og nyter stillheten. Den ville de ikke ha lengre mellom store vindmøller og en fin og uberørt natur finns det heller ikke lengre da. Så turisme ville ha gått tilbake og vi kvinnheringer ville tape penger/inntekter som vi er avhengig av.

Selfølgelig har jeg heller ikke lyst til å se blinkende lys hver gang jeg ser ut av vinduet eller høre bråket fra vindmøllene mens jeg leker med ungene ute i hagen. Livskvaliteten våres ville ha blitt preget betraktelig og her er det ikke sånn at du kan bare flytte til en annen plass og flykte fra problemene. Vi har bygd opp et liv her og hadde en drømm om et fint hus med herlig natur og hvor dyrene våres kunne beite i fred og ro. Sånn som våres familie har gjort det i flere generasjoner. Men hvor skal dyrene til alle de andre beite når deres område blir plutselig bebygd av vindmøller? Dyrene blir tvunget til å finne ny beite og det betyr at de tar beite fra andre dyr igjen. Så blir det en ond sirkel som vi bøndene må takle.

Jeg syns det ville ha vært bedre å ha vindkraft på havet og ikke på land. Dere må tenke på oss som kanskje må bo her med disse vindmøllene.

Mvh

Josephine Vågen