Forsiden

Høringssvar fra Person som ikke har oppgitt navn

Referanse: 169666

Dato: 28.09.2019

«Det er ingen skam å snu» som Lars Monsen sa.

Det er absurd at myndigheter og pengesterke energiselskap går inn for slik ødeleggelse av urørt natur. Fagfolk ved NTNU sier det er mye bedre bl.a. å modernisere våre vannkraftverk. Vannkraft har for øvrig ødelagt nok natur selv om vi riktignok trengte det da. Vi bør absolutt ikke ødelegge enda mer verdifull natur med vindkraft nå når vi har mer enn nok energi.

Norge hverken skal eller må være med å redde klimaet på kloden med vindkraft. Det er en visuell forsøpling, en evig støyende plage for naboene, skade for dyre- og fugleliv, naturinngrepene går ikke an å reversere m.m.

I utgangspunktet er jeg positiv til fornybar energi. Først og fremst solceller, oppgradering av vannkraftanlegg. Slik jeg ser det, er den planlagte vindturbin- utbyggingen så skadelig for naturen at kostnadene blir for store. Å bygge ned urørt natur i hui og hast for å «redde klima» lukter mest av lobbyvirksomhet for de som tjener penger på utbyggingen. En lite demokratisk prosess, etter min mening. Vindkraftutbygging må stoppes omgående.

Denne lenken oppsummerer ganske mye, hilsen naturelsker!

http://fnf-nett.no/file=16849