Forsiden

Høringssvar fra Per Øyvind Tvetene

Dato: 07.05.2019

Jeg håper dere er klar over at dere for all fremtid vil gå ned i historiebøkene som "Den regjeringen som raserte og solgte den norske naturen for ingenting". Der er HELT fullstendig galskap at dere tillater disse forferdelige inngrepene i i norsk natur, og at dere har holdt kortene så vanvittig tett til brystet. Det er så til de grader kritikkverdig, at jeg har vanskeligheter med å forstå at dette faktisk skjer. I Norge.
Folket har for lengst våknet og ser hva dere gjør og hva slags skader dere volder. Dere er 100% på kant med folket, dere blåser jo i demokratiet! Rasere norsk natur, slik at vi kan selge strømmen vi produserer til utlandet. Ikke får vi billigere strøm, ikke får vi flere arbeidsplasser, ikke får vi skattelette, ikke går inntekten tilbake til Norge, men til utenlanske investorer som takker og bukker for at vi, og ikke de - slipper å rasere landet sitt - HVOR ER LOGIKKEN? Tyskland er kjempe fornøyde for at de slipper å ødelegge sin natur, og har stoppet opp med å sette opp nye vindturbiner.
Hvis man ser til utlandet, så er de allerede i gang med å demontere sine vindturbiner, for man ser det ikke fungerer som tiltenkt. Se til Kraft Troms og det sirkuset de har ordnet seg! Ingen vil kjøpe den relativt nye "vindmølleparken" der oppe, for det er ikke penger å tjene! Dere sier "Norge trenger mer strøm". Norge har nok strøm, og 98% av strømmen vi produserer er bærekraftig. Vi har ikke engang utnyttet vannkraftverkene våres ordentlig. Så vær så snill; vær ihvertfall ærlige om de faktiske tallene. Vi trenger ikke mer strøm. Vi eskporterer mengder av bærekraftig strøm til utlandet. Og når vi trenger strømmen selv om vinteren, men magasinene våre er tomme, så kjøper vi "skitten" kraft tilbake som forbrukerne må betale i dyre dommer for. Igjen så må jeg spørre - hvor i svarte er logikken??
Dere selger Norge og det vakreste vi har å by for folket og turister, for en slikk og ingenting. Og dere ødelegger det for alltid. Nettopp for det, så vil dere bli husket for alltid som regjeringen som ødela Norge. Til mine barn og kanskje mine barnebarn, vi vil snakke om dere for all fremtid. Og etter hvert vil dere angre. Men da er det for sent.
Tapet av natur er en like stor trussel som klimaendringene, mener forskerne. 145 eksperter fra 50 land sier at vi går en mørk fremtid i møte dersom vi ikke gjør store endringer i i hvordan vi forbruker naturressursene. Flere 100.000-talls nordmenn ser hva slags ødeleggelser som er under planlegging og som allerede har blitt utført. Folkeaksjonene på Frøya vil bli som en dråpe i havet hvis dette fortsetter. Hadde dere sett hva som skjer med naturen vi ferdes i til daglig, så tror jeg dere hadde sett veldig annerledes på dette. Men ute av syne, ute av sinn. Det raker ikke dere. Dere er "bare" valgt av FOLKET.
Til dere som opplagt har for mye makt: Nå må dere begynne å huske hvem dere tjener! Dere er det norske folks tjenere - på tide å begynne å oppføre seg deretter!
Trå på bremsen og rydd opp, eller gå av!