Høringssvar fra Veen gardscamping

Dato: 30.09.2019

På Veen i Bjerkreim kommune drives Veen gardscamping. Vi er et familieforetak med fokus på turisme, gardsdrift og kortreist lokalmat. Vi har ca 2000 gjestedøgn på campingplassen med innslag av nasjoner fra hele Europa. Den store majoriteten er fra Tyskland, deretter Nederland, Danmark osv.

Vi er uenige i NVEs forslag og da spesifikt til utbyggingen av Faurefjell i vår kommune. Vi mener dette er et dårlig forslag fordi det berammer oss direkte som en yndet turistdestinasjon i vår region. Faurefjell ligger 8,5 km fra Veen gardscamping, og vindmøllene vil bli synlige fra deler av vårt tettsted.

28 mai dette året hadde Bjerkreim store deler av 1. etappe av Tour of Norway på TV2. I avslutning av rittet kom Dag Otto Lauritzen med følgende superlativer. Sitat: "Spektakulær natur, øde og helt spesiell natur. Selv jeg som kommer fra Norge blir fascinert av å kjøre rundt her. Vill natur". Sitat Christian Paasche: "Ikke vanskelig å forstå hvorfor de ikke vil ha for mange av disse vindmøllene her".

Norge har opparbeidet seg et omdømme i europa som som turistdestinasjon som er uvurderlig. Det er uvurderlig fordi staten Norge har vært en stolt bærer og beskytter av vår majestetiske natur, der kystlandskap møter knatter og knauser til innlandsfjorer og høge fjelltoppar. Vinjakula med sine 907 moh er det høyeste fjellet i Bjerkreim kommune. Nede i dalen ligger Nord- Europas største steinur. Vårt eldorado er turistenes paradis. La det forbli sånn.

Lytt til folket, la naturen leve!