Høringssvar fra Pernillekafeen DA

Dato: 01.10.2019

NVE

Som reiselivsbedrift i et område som er svært nær planlagte/foreslåtte vindturbinanlegg ser vi på det som nødvendig å komme med merknader til denne planen.

På Vestlandet er reiselivet preget av mange små reiselivsbedrifter i distriktene, disse bedriftene er «sydd» inn i et større reiseliv sammen med alle andre i bransjen. Derfor er selvfølgelig alle like viktige i nettverket her på Vestlandet.

Til Bergen og fjordene/kysten rundt kommer det stadig flere turister, vår næring er i sterk vekst og dette har vært et satsingsområde som har vært bifalt helt opp på regjeringsnivå. Våre gjester kommer fra hele verden og vi er takknemlige for at de bruker tid på å oppleve naturen vi er så heldige å ha rundt oss.

Turister som ankommer Bergen har et godt og rikholdig utgangspunkt for lokale reiser og opplevelser på hele Vestlandet. Fra Bergen kan det brukes båt, tog, fly, bil og buss for å se og oppleve tusenvis av små og store serverdigheter. Ute på destinasjonene står det ansatte og frivillge i hopetall for å ta i mot dem, det tilbys alt fra små lokale turer til store opplevelser med fantastisk lokal mat på menyen. Det jobbes iherdig for å videreutvikle dette tilbudet slik at det kan bli enda bedre og rikere for den som vil oppleve det.

Når vi så ser denne omfattende planen for utbygging av vindkraft så stiller vi oss undrende til at dette skal forenes med det ovennevnte. De omtalte turistene som kommer fra hele verden har ikke behov for å vandre i vindturbinanlegg, ei heller skue oppover fjell der det er sprengt veier opp til vindturbiner. Denne utbyggingsplanen vil være direkte ødeleggende for vår næring, en næring som ute i distriktene er svært sårbar og som for mange er deres eget livsverk.

Som en bedrift i dette markedet stiller vi oss totalt negativ til disse planene.

Mvh Pernillekafeen DA, Fedje.