Forsiden

Høringssvar fra Christoffer Fossli

Dato: 27.09.2019

Innspill fra tilflytterfamilie på seks angående vindkraftutbygging i Kvinnherad kommune – analyseområde 15.

Viser til NVEs nasjonale kartlegging av utpekte områder for vindkraftutbygging. Som tilflytterfamilie med lidenskap for friluftsliv ber vi om at fjellområdene i Kvinnherad og tilliggende områder blir fjernet som aktuelle områder for utbygging av vindkraft.

Vår familie, som består av to voksne og fire barn, flyttet fra Oslo til Uskedalen i 2015. Vi hadde ingen tilknytning til området, men valgte Kvinnherad kommune og Uskedalen på grunn av den fantastiske naturen som finnes i dette området. Før vi flyttet hadde vi brukt de siste fem sommerferiene på å reise Vestlandet rundt for å finne det stedet vi syntes hadde den fineste naturen. Valget falt på Kvinnherad som har klatring i verdensklasse, fantastiske fjellområder for både nordiske og alpine skiturer, Folgefonna, frodige daler og et rikt marint miljø.

Fjellområdene i Kvinnherad byr på fantastisk skikjøring og er et yndet reisemål for toppturentusiaster fra hele landet. Særlig blir fjellene mye besøkt av skiturister fra Bergen og Stavanger. Disse fjellområdene er altså særdeles godt egnet for kortreist naturturisme for et betydelig antall mennesker. Her ligger et stort potensiale for bærekraftig verdiskaping. Videre er Uskedalen, med sin alpine natur og karakteristiske granittvegger, et reisemål av internasjonal størrelse. Hit kommer klatrere fra mange ulike nasjoner med det til felles at de ønsker en naturopplevelse utenom det vanlige. Kombinasjonen av fantastisk steinkvalitet og utsikt til både bre, fjord og fjell gjør Uskedalen til et eldorado for klatring og annet bratt friluftsliv.

Hvis vår familie hadde visst at det kunne bli aktuelt å bygge ut massive industrianlegg for vindkraft i denne fantastiske naturen hadde vi ikke engang vurdert å flytte hit. Vi frykter at dersom vindkraftutbygging blir en realitet i Kvinnherad vil kommunen miste sin attraktivitet for både lokalbefolkning, tilflyttere og turister. Dette vil mest sannsynlig få drastiske konsekvenser for lokalt næringsliv og på sikt også folketallsutvikling.

Ta vare på Kvinnherads unike natur. Det skylder vi våre barn.

Med hilsen

Christoffer Fossli med familie Uskedalen 27.09.19