Forsiden

Høringssvar fra Anett Mjånes

Dato: 01.10.2019

Jeg sier NEI til utbygging av vindmøllekraft i Kvinnherad fordi:

1. Vi huset 3 unge haikere fra Frankrike i sommer. Alle i begynnelsen av 20 årene. Hvorfor valgte de Norge? De hadde lest at Norge hadde urørt natur. Og det de opplevde gav mersmak. Sendte bilder hjem av natureventyret Norge bød på. Og Kvinnherad var intet unntak. Overnatting ved Bondhusvatnet, tur til Fonnabu, rusleturer på Husnes. Neste gang skulle de sette av enda mer tid til å vandre i de flotte 'mønteins' rundt om Husnes. "Neste gang", sa vi, og fortalte om planene om vindmølkepark på hver topp de så. Det de først trodde var en spøk, endte opp med et løfte fra oss om å sende inn en hilsen fra disse 3 bergtatte guttene. Et løfte om å sende inn en bønn om å la naturen fortsatt få bli et eventyr mange utlendinger kommer for å oppleve. Dere har medesinen i dagens samfunn, la den ikke bli en industripark vi ALDRI kommer til å ønske oss tilbake til. Sitat Victor, Mattiheu og Maxence fra Paris.

Dette er noe vi som lever her er smertelig klar over. Vi vet hvor heldig vi er som er omringet av denne medesinen av vakker natur og fjell. Og når også unge utlendinger ser det, ja da lurer vi egentlig på hvorfor noen velger å bruke 'skylapper og hørselsvern!?!'

2. Min datter skrev om psykisk helse i sin master ved sykepleierutdannelse. En trenger ikkje gå langt inn i litteraturens verden for å finne ut at naturen er hjelp for psykisk syke. Frisk luft og fysisk utfoldelse i fjellheimen er bevist å ha positiv effekt på psykisk syke. Her har vi tilgang til terapi og behandling en slipper å vente i måneder på å få i norsk helsevesen. Jeg har INGENTING å utsette på norsk helsevesen, men ta ikkje bort muligheten til egenbehandlingen en kan få i URØRT natur!

Anett Mjånes, HUSNES

Vedlegg